Aktuellt

2014-12-19

DiBiS summerar ett fantastiskt år 2014

Vi närmar oss årets slut och vi ser fram emot ett långt och välförtjänt juluppehåll. Vi konstaterar att vi avverkat ett fantastiskt år tack vare våra allt fler flitiga och skickliga medarbetare.

Läs mer »

2014-09-25

DiBiS på Antik och Samlarmässan 25 okt 2014

I år firar DiBiS 10 år och det kommer vi att uppmärksamma under Antik- och samlarmässan 2014 i Söderhamn.

Läs mer »

2014-08-28

Bildutställning i Vågbro!

I höst är det 10 år sedan DiBiS bildades.

Läs mer »

2014-08-26

Alf Zettersten har avlidit

Alf, från Verkmyra i Bergvik var verksam i DiBiS sedan starten 2004. Alf avled den 11 augusti 2014.

Läs mer »

2014-01-21

DiBiS på kulturens dag

Kom och träffa oss på Kulturens dag lördag 25 januari, vi visar bilder och tipsar om hur du söker i DiBiS databas.

Läs mer »

2013-09-11

Antik- och samlarmässa i Söderhamn

DiBiS kommer att vara med på årets Antik- och samlarmässa i Söderhamn. Där ställer vi upp ett antal datorer för de besökande att surfa bland våra samlingar på Internet. Vi kommer även att visa bildspel kring vår verksamhet.

Läs mer »

2013-09-11

Bygden och Bilden

DiBiS kommer att medverka på ett kulturhistoriskt bildevenemang i Bollnäs kallat ”Bygden och Bilden”. Det är Hembygdsföreningarna i Bollnäs, Hanebo och Segersta samt Forskarföreningen ”Släkt och Bygd” som tillsammans med Arbetsmarknadsenheten i Bollnäs kommun/KulturA, Studieförbundet Vuxenskolan och DiBiS arrangerar workshop och visar smakprov ur sina kulturhistoriska bildarkiv.

Läs mer »

2013-09-11

Registreringen i DiBiS går för högtryck

När vi lade ut vår nya webbplats på Internet lade vi stor vikt vid att radikalt förenkla handhavandet av applikationen för våra allt flera registrerare. En registrerare kan vara en person som företräder en studiecirkel, förening eller agerar administratör för en egen privat samling. Idag har 54 personer + personalen på DiBiS möjlighet att logga in som administrerare på webbplatsen och det märks tydligt på mängden av information som tillkommer i allt snabbare takt.

Läs mer »

2013-09-10

DiBiS på Facebook

Från och med igår finns DiBiS på Facebook. Där kommer vi att publicera intressant information om vår verksamhet, uppdatera er om nytt material i vår databas och en massa annat. Själklart kommer vi också att informera om utvecklingen av vårt nya databassystem (2.0) som nu är under uppbyggnad.

Läs mer »

2013-04-29

DiBiS applikation 1.5

Nu är det äntligen dags för DiBiS applikation 1.5. Om c:a en månad kommer DiBiS nya webbapplikation att vara i drift. Med anledning av det kommer registreringen att stänga från och med den 2 maj 2013. Anledningen är att vi under tre till fyra veckors tid kommer att konvertera och flytta databasens hela innehåll till den nya applikationen. När den nya applikationen är utvärderad och allt data är korrekt konverterat och kontrollerat kommer vi att öppna den nya webbapplikationen DiBiS 1.5 på www.dibis.se.

Läs mer »

2013-01-28

Minnenas Journal uppmärksammar Per Forsell

Läs, njut och minns! Minnenas Journal är en tidskrift som handlar om livet förr i tiden. Den är Sveriges första tidning om vår svenska vardagshistoria. Här står familjen, kärleken, släkten, människorna, arbetet, maten, fritiden, nöjena och traditionerna från förr i centrum. Men vi minns också våra gamla folkkära filmstjärnor, artister och populära kungligheter.

Läs mer »